fbpx

Long Covid? Start met Ademcoaching in Tiel!

Long Covid klachten

Door Covid is het lichaam in een staat van stress en gevaar geraakt, het staat in de stand van overleven tijdens en na de virus aanval. Als je in deze stand blijft staan dan is het sympathische zenuwstelsel (gaspedaal) vooral actief, en blijft de rol van de parasympatisch zenuwstelsel (rem) achter we komen niet tot rust, blijven dan altijd aan staan.

Omdat we onbewust verwachten dat er nog altijd gevaar is. Waardoor vaak ook de ademhaling is ontregeld. Als we in deze staat van overleven zijn kiezen we onbewust voor de korte weg dus gaan we hoog ademen want dan hebben we op een snelle manier weer nieuwe zuurstof voor onze processen en om te vluchten of te vechten.

Het helpt niet om alleen deze uitleg te geven, want je doet even de oefeningen en vervolgens komt weer heel snel het oude patroon naar boven en er veranderd weinig. Daarom kan fysieke Ademcoaching, Long Covid klachten verlichten en verminderen.

Long Covid en Ademcoaching

Ademcoaching is er op gericht om bewust te zijn wat er met je ademhaling gebeurd, door sessies ervaar je dat als je wel jouw volledige adempotentieel in neemt diep in de buik tot top van je borstkas je patronen, emoties en overtuigingen kunt gaan loslaten. Ademcoaching is geen Quick fix, ook niet voor Long Covid, want je bent bezig een oud pad te verlaten en dat kost tijd. Ook de manier van ademen tijdens de sessie is anders dan je gewend bent, we nemen de tijd om in te ademen en laten dan binnen een paar seconden weer los.

Deze manier van ademen zorgt er voor dat we weer contact gaan maken met ons lichaam. De ademsessie bestaat uit een actief deel lang in en kort uit ademen na het actieve deel volgt de ontspanning waarin je toegedekt onder een deken de relaxfase in gaan. De ontspanning is het cadeau wat jij jezelf dan kan geven. Ademcoaching wordt een manier van leven die jij mag integreren in jouw leven en ademsessie zelf doen net zo normaal is als tandenpoetsen.

Zelfhulp en Ademcoaching

Als zelf behandeling bij Long Covid klachten wordt nu vaak zingen geadviseerd, heel nuttig om je longinhoud te vergroten en als je het heel goed doet gebruik je ademsteun zodat je nog krachtiger kunt zingen. Door ademsteun zet je de ademhaling vast door gebruik te maken van de spieren van de borstholte zodat je een stevige luchtkolom hebt om toon te kunnen houden.

Bij Ademcoaching zetten we de adem in maar zetten we de adem niet vast en is er een cirkel van inademen en uitademen zonder pauzes (net als eb en vloed) zodat vastgezette patronen, emoties en overtuigingen los gelaten kunnen worden dat is het verschil met zingen. Beide kunnen naast elkaar bestaan starten met zingen door meer bewust je adem te gebruiken daarna Ademcoaching om alle vastgezette patronen, overtuigingen en emoties los te laten. Ook bij Ademcoaching gebruiken we zachte tonen om beweging te krijgen en ruimte te ervaren.

Heb jij Long Covid klachten en wil je fitter en weer de dag door? Lees hier meer over wat ik voor je kan betekenen, of neem contact met mij op, ik help je graag je energie weer te hervinden!