Coaching & Autisme

Het normale leven is een enorme uitdaging

Veel mensen hebben één of meerdere kenmerken van autisme. Een deel van deze mensen heeft last van autisme bij het dagelijks functioneren. De ‘normale’ bezigheden in het dagelijks leven zijn uitdagend. Vaak zijn mensen met autisme extreem hoog gevoelig en verandering is extreem uitdagend.

Herken jij dit? Loop jij er bijvoorbeeld tegenaan dat je de spelregels van de maatschappij vaak niet begrijpt? Of vind je het lastig om de onuitgesproken regels van hoe mensen met elkaar omgaan te begrijpen? Probeer jij regelmatig een grapje te maken waarvan je merkt dat er niet om gelachen wordt? Jouw sociale antenne werkt anders, wat het leven best ingewikkeld kan maken. Gevoelens van onmacht zijn dan ook een logisch gevolg.

Wolffenbuttel Lifecoaching | Anton Wolffenbuttel | lifecoach Tiel | Breathfulness coach

Meer houvast dankzij autisme coaching

Autisme is iets wat niet over gaat. De uitdaging is te accepteren dat het bij jou hoort en voor jezelf manieren zien te vinden om ermee om te gaan. Ik kan je daarbij helpen. Als vader van een zoon met autisme weet ik als geen ander hoe ingewikkeld het leven met autisme kan zijn. Het doel van autisme coaching is ervoor te zorgen dat jij beter in je vel zit en meer van je leven kunt genieten. Samen met jou kijk ik hoe je (weer) grip op jouw leven krijgt zodat jouw leven soepeler en meer moeiteloos gaat lopen.

Zo kijken we samen naar het organiseren van jouw leefomgeving, je financiën en administratie en je dagindeling en dagbesteding. Ook zijn communicatie en het onderhouden van contacten belangrijke aandachtspunten.

‘Rust, overzicht en structuur als basis om beter te kunnen functioneren’

De voordelen van autisme coaching:

  • Je kunt meer aan omdat je meer balans, rust en structuur krijgt.
  • Je leert zelf oplossingen te zoeken voor problemen en gebeurtenissen.
  • Je kunt veilig ontdekken wat jij nodig hebt.
  • Je probeert dingen uit en waar jij vindt dat het nog niet goed genoeg gaat begeleid ik je om het beter te laten gaan.

Behandelingen en consulten van Wolffenbuttel Life Coaching worden door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed.

Vrijblijvend kennismaken

Duur autisme coaching

Autisme Coaching is op maat en heeft geen vast aantal begeleidingsmomenten. Het traject wordt aangepast aan jouw behoeften en zo ook de begeleidingsmomenten. We kunnen deze inplannen op iedere (redelijke) datum en tijdstip. Dat is maatwerk.

Het belangrijkste is dat de handvaten welke we samen creëren, jouw kwaliteit van leven verhogen, hier kan ik geen tijdsbestek aan geven. Tijdens een intakegesprek bekijken we samen wat er nodig is.

Voor de aanvraag is een verwijzing van de huisarts en/of een aanvraag bij de WMO (via de gemeente) nodig.

Keurmerk ZP Oke Autisme | Lifecoaching | Anton Wolffenbuttel | lifecoach Tiel | Breathfulness coach