fbpx

De Epiphora Methode belooft mooie resultaten in herstel voor mensen met chronische klachten. Maar ik kan me zo voorstellen dat jij al een hoop manieren, methoden en middelen hebt geprobeerd en dus enigszins met ongeloof naar deze positieve ervaringen kijkt. Waarschijnlijk heb jij behoefte aan persoonlijke en aandachtige begeleiding, waar er wordt gekeken naar jou als individu. Het doen van ademoefeningen kan jouw klachten dan toch nooit oplossen?

Ik begrijp je ongeloof en kan deze deels beamen. De Epiphora Methode is een geweldige sleutel tot het leggen van een goede startpositie (!) voor herstel. Maar in mijn praktijk zie ik dat er meer nodig is om weer een vitaal leven te leiden na langdurige klachten.

In dit blog leg ik uit hoe ik de methode toepas en welke methoden ik samenbreng om jou op weg te helpen naar je herstel.

Immuunsysteem

Kort uitgelegd helpt de Epiphora Methode met het verbeteren van de doorbloeding van je brein, het ontspannen van je zenuwstelsel en het contact maken met je lichaam. De meeste mensen ervaren al tussen de 2 en 4 weken positieve effecten. Ze beschrijven dat ze meer veerkracht hebben, sneller opgeladen zijn, minder prikkelgevoelig zijn en steviger in hun schoenen staan. Ze merken dat Epiphora baan vrijmaakt om te beginnen aan het herstel.

Maar dan ben je er nog niet.

Bij aanhoudende klachten is het immuunsysteem niet op orde. En alhoewel Epiphora je een veerkrachtiger lijf geeft waardoor je beter bestand bent tegen invloeden van buitenaf, heb je voor een langdurig resultaat vaak een diepere reiniging van het lichaam nodig. Zodat jouw immuunsysteem weer naar behoren functioneert. Daarnaast zijn er vaak blokkades op mentaal-emotioneel gebied die van invloed zijn op de gezondheid van je lichaam. Wanneer je deze problemen laat sluimeren, vergeet je een onbewuste trigger die energie slurpt van je lichaam.

Een quick fix brengt je geen kwalitatieve verbetering

Een lichaam dat veel te verduren heeft gekregen, zoals bij een covid infectie, heeft tijd nodig om het zelf herstellend vermogen te activeren. Een Quick fix brengt je geen kwalitatieve verbetering.

Kruidenierswinkeltje

Wanneer een lichaam al zo lang klachten vertoont dat het de levenskwaliteit verhindert, dan is dat een roep om je leven anders in te richten. Veel cliënten met long-covid passen zichzelf altijd aan. Het thema grenzen aangeven en voor jezelf gaan staan komt vaak terug. De covid-infectie is bij velen de druppel die de emmer doet overlopen. Het lichaam kan het niet meer dragen.

Wanneer je bij mij in een traject stapt om te herstellen, ontvang je begeleiding op lichamelijk, emotioneel en mentaal vlak. Je kunt het zien als een kruidenierswinkeltje. We starten met de Epiphora Methode en vanuit daar kijken we wat de juiste aanvliegroute is naar een gezond leven. Waar je uit je bed springt om aan de dag te beginnen!

Dit is wat er op de schappen ligt van het kruidenierswinkeltje.

Waarom we beginnen met Epiphora

Epiphora is een oefenmethode. Dit houdt in dat je zelf elke dag de oefeningen uitvoert en daarmee werkt aan je herstel. De oefeningen bestaan uit kleine bewegingen met je hoofd, voeten en benen, gecombineerd met een specifieke ademhaling. Je doet de oefeningen liggend vanuit bed. Dat maakt het heel makkelijk om de oefeningen elke dag te doen, ’s ochtends en ’s avonds.

De methode is gebaseerd op de hypothese dat het de doorbloeding van je hersenen verbetert: verse toevoer erin, afvalstoffen eruit. Wat het brein namelijk tekort komt, laat zich dat zien in het lichaam. Is de doorbloeding op orde, dan kan je lichaam uit de overleef-stand, waardoor je cellen kunnen rusten en herstellen.

Daarnaast verbetert de methode je ademhaling. Dit houdt in dat je jouw vaten traint om groter te worden, zodat je een kwalitatievere ademhaling krijgt. Jouw adembehoefte wordt namelijk geregeld door de CO2 waarde in je bloed en niet door het tekort aan zuurstof. Hoe meer je traint om CO2 te stapelen, hoe dieper en kwalitatiever het verbrandingsproces met zuurstof zal zijn.
Tot slot kalmeert je zenuwstelsel met het doen van de oefeningen. Je ervaart rust en zakt meer in je lichaam. En voor herstel heb je een ontspannen lichaam nodig.

Zelfs als je écht heel vermoeid bent kunnen we op een laagdrempelige manier ervoor zorgen dat je met weinig inspanning kennis kunt maken met Epiphora. Dit doen we door gebruik te maken van alternatieve methoden die minder belastend zijn. Zo is de Epiphora Methode voor iedereen toegankelijk.

Daarom wil je verder met ademwerk

Nu je de baan vrij hebt gemaakt om te herstellen, kunnen we gaan werken met dieperliggende thema’s die je vasthouden in jouw klachten. En dat doen we door middel van ademwerk.

Met Epiphora heb je al kennis gemaakt met adem oefeningen die gericht zijn op je fysieke gezondheid. Maar wist je dat je met ademwerk ook oude emoties en patronen los kunt laten?

Door intentie-gericht te ademen geef je ruimte aan je onderbewuste. Je krijgt inzicht in je patronen en komt dichter bij jouw kern: de persoon wie je bent zonder opsmuk en aangeleerd gedrag. Een masker is niet meer nodig, je hoeft geen rol meer te spelen. Je mag gewoon jezelf zijn.

Kun je je voorstellen wat een ‘verademing’ het is voor je zenuwstelsel als je stopt met maskeren? In plaats van minimaal ademhalen, iets wat onbewust gebeurt als je lichaam gevaar detecteert, kan je nu ontspannen en diep ademen. En dat voel je!

Met ademwerk neem je dus de stap om te staan voor wie je bent. Je mag jouw grenzen aangeven en je hoeft je niet aan iedereen aan te passen. Er is ademruimte om te ontspannen en dicht bij jezelf te staan.

Medical Medium

Nu je basis op orde is met de Epiphora Methode, en je ook sterk bij jezelf en je kern staat door middel van ademwerk, is het een laatste stap om je lichaam te ondersteunen bij het reinigen.

Medical Medium geeft je stappen om sluimerende virussen en zware metalen uit je lijf te krijgen. Je krijgt advies over voeding en, indien noodzakelijk, om ook bepaalde supplementen en vitamines in te nemen.

Met deze laatste stap maak je de cirkel rond. Je hebt met Epiphora een stevige basis gemaakt door de doorbloeding van je hersenen te verbeteren, waardoor de processen in je lichaam beter hun werk kunnen doen. Met ademwerk pak je jouw patronen aan die jouw lichaam onbewust vasthouden in stress en spanning en met Medical Medium zorg je voor een diepe reiniging, het opruimen van virus-resten en andere ziektemakers die een weerslag hebben op je gezondheid.

Je hoeft het niet alleen te doen

Persoonlijke begeleiding staat bij mij hoog in het vaandel. Het is belangrijk dat je proces nauwkeurig wordt bijgehouden en dat je begeleiding krijgt op maat.

Zo spreek ik voor elke Epiphora client een persoonlijk audiobericht in met de oefeningen op maat. Dat maakt het uitvoeren ervan extra makkelijk.

Ook houden we elke vrijdag je voortgang bij met een VAS score-lijst. Dat is een lijst met de meest voorkomende klachten bij Long-Covid. Je geeft je klachten een cijfer van 0 tot 10. Waar sta je en hoe voel je je? Door het wekelijkse contact kunnen we op elk moment jouw hersteltraject aanpassen naar behoeven.

Epiphora: meer dan oefeningen

Je hebt met jouw lichaam al zoveel geprobeerd en je bent klaar voor een volgende stap. Eentje die écht werkt. Door niet alleen de Epiphora Methode toe te passen, maar door in een traject te stappen van ademwerk en Medical Medium. Zo pak je het totaalplaatje van jouw klacht aan.

Wist je trouwens dat De Epiphora Methode sinds 2010 ruim 20 000 mensen geholpen heeft om hun klachten te verlichten?* Mensen met de diagnose long-covid, maar ook met CVS, Fibromyalgie en aanhoudende klachten na een whiplash of bij Post Commotioneel Syndroom

De stap naar een lichter, vervuld en veerkrachtig leven is heel dichtbij. Neem contact op via: https://ontwerp-zelf-je-leven.nl/contact/

*bron: https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/artikel/5315703/genezen-met-ademtherapie-mijn-dochter-was-eindelijk-pijnvrij