Pubercoaching

De puberteit is voor iedereen een unieke periode. De verandering van het kind zijn naar het volwassen worden, gaat dan ook vaak gepaard met de bekende perikelen. Kinderen zijn in deze periode vaak sneller geprikkeld en gaan bewust en onbewust bezig met het creëren van hun eigen volwassen wordende identiteit.

Voor Kinderen met Autisme, ADD en ADHD is deze periode nog iets uitdagender dan bij andere leeftijdgenoten. Externe prikkels komen bij mensen met Autisme sterker binnen. Laat staan in de verwarrende tijd van puberen. 

Voor kinderen en ouders die tegen problemen aanlopen door de puberteit in combinatie met een vorm van Autisme, heb ik een begeleidingstraject ontwikkelt. Waardoor zowel simpele zaken zoals het bekende ochtend ritueel maar ook complexere zaken als het huiswerk maken, gemakkelijker en meer gestructureerd vorm gegeven kunnen worden.

Wolffenbuttel Lifecoaching | Anton Wolffenbuttel | lifecoach Tiel | Breathfulness coach

Pubercoaching, iets voor jou?

Als gecertificeerd Autisme coach en begeleider werk ik al jaren met mensen die moeite hebben met de dagelijkse routine vanwege de hoge mate van prikkelbaarheid. In combinatie met mijn ervaring als ouder van een kind met een vorm van Autisme, weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn. 

Door deze ervaringen in het werk als begeleider en natuurlijk het vaderschap, heb ik ook geleerd dat de drempels waar je tegen aanloopt als ouder en kind veelal weggenomen kunnen worden. Met de juiste begeleiding en structuur in het leven van kinderen worden er meer resultaten behaald op school en nog belangrijker, een minder hectische en rustigere gezinssituatie. 

Huiswerkbegeleiding service voor Autisme

Anderhalf uur per dag help ik jullie kind met huiswerkbegeleiding. Met minder tijd toch het juiste huiswerk maken en leren. Jullie kind kan namelijk moeite hebben het overzicht te zien. Dat resulteert in het verkeerde huiswerk maken, uren aan het huiswerk zitten en niets afkrijgen en te weinig vrije tijd.

Door het juist categoriseren van het huiswerk en andere verplichtingen heeft jullie kind meer tijd en meer lucht voor andere activiteiten zonder dat de kwaliteit van het huiswerk eronder lijdt.

Jullie kind is tenslotte ook vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje of zoon of dochter. Het mag ook kind zijn en alle leuke dingen ervaren die daarbij horen!

 

Opstaan en naar school gaan service

Veel pubers hebben stress bij het opstaan. Ze komen te laat uit bed en hebben dan niet genoeg tijd om alles te doen om naar school te gaan. Ik begeleid het ochtend ritueel stap voor stap en geef de puber en de ouder handvaten zodat het gemakkelijker gaat en de puber met een rustig hoofd naar school kan gaan.

Wat dan ook de concentratieboog op school ten goede komt. Wat weer leidt tot een verbetering in de resultaten en zelfverzekerdheid van jullie kind.

Ik kom dit doen aan huis, zodat jullie meer rust in het gezin ervaren en zelf kunnen ervaren hoe hiermee anders en efficiënter om te gaan. Met de juiste tips en handvaten worden de dagelijkse drempels minder hoog en brengt dit meer rust en plezier in het gezin.

Het spreekwoord “een goed begin is het halve werk” is dan ook mijn motto voor de opstaan en naar school gaan service!

Behandelingen en consulten van Wolffenbuttel Life Coaching worden door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed.

Vrijblijvend kennismaken