De pubermethode

Kinderen met Autisme, ADD en ADHD kunnen problemen ondervinden bij de dagelijkse routine. Opstaan, naar school gaan, in de klas opletten en daarna weer huiswerk maken kan voor hen een enorme uitdaging zijn.

Zo is er veel stress bij het opstaan en naar school gaan, ook voor de rest van het gezin. Er is eigenlijk geen ochtendritueel waardoor er geen rust in het hoofd is. Met huiswerk maken blijkt vaak dat het velen malen efficiƫnter kan, en vaak met betere schoolresultaten als gevolg. Er is minder stress en meer rust.

Als gecertificeerd Autisme coach en begeleider werk ik al jaren met mensen die moeilijk tegen veel prikkels kunnen en moeite hebben met de dagelijkse routine. Daarom heb ik een huiswerkbegeleidingsservice voor kinderen met autisme en ADD/ADHD. Ook ondersteun ik ouders en gezinnen bij de ochtendroutine, waardoor de res van de dag voor iedereen prettiger en rustiger verloopt.

Huiswerkbegeleidingservice voor autisme

Anderhalf uur per dag help ik uw kind met huiswerkbegeleiding. Met minder tijd toch het juiste huiswerk maken en leren. Uw kind kan namelijk moeite hebben het overzicht te zien. Dat resulteert in het verkeerde huiswerk maken, uren aan het huiswerk zitten en niets afkrijgen en te weinig vrije tijd. Uw kind is tenslotte ook vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje of zoon of dochter. Het mag ook kind zijn en alle leuke dingen ervaren die daarbij horen zonder dat het schoolwerk hieronder lijdt.

Opstaan en naar school gaan service

Veel pubers hebben stress bij het opstaan. Ze komen te laat uit bed en hebben dan niet genoeg tijd om alles te doen om naar school te gaan.
Ik begeleid het ochtend ritueel stap voor stap en geef de puber en de ouder handvatten zodat het gemakkelijker gaat en de puber met een rustig hoofd naar school kan gaan. Ik kom dit doen aan huis, zodat u meer rust in uw gezin ervaart en zelf kan leren hoe hiermee om te gaan.

138 Shares