Levenscoaching voor Autisme (ASS), ADD, ADHD

Autisme Coaching voor ‘Rust en overzicht als basisbehoefte’ voor mensen met Autisme, ADHD en ADD. 

Autisme is een vorm van enorme hooggevoeligheid. Je kunt het omschrijven als een gebrek aan spontane sociale vaardigheden, een gebrek aan het snappen van de spelregels van onze maatschappij. Autisme Coaching kan jou op weg helpen om de spelregels beter te begrijpen. Het niet begrijpen van de ‘regels’ in het sociale verkeer. Voor mensen met autisme is de wereld enorm ingewikkeld.

Puber, huiswerk, huiswerkbegeleiding, autisme, ADD, ADHD

Altijd op zoek zijn of je wel het juiste antwoord geeft.

Het juiste grapje maakt. In feite is het voor iemand met Autisme hetzelfde om mee te moeten doen in een sociale setting die hij of zij niet kent, als een blinde vragen de kleur rood aan te wijzen.

Herken je dit?

En heb je daarom vaak het gevoel dat je niet om hulp durft te vragen omdat je het alleen wilt kunnen? Omdat vragen stellen eng en onvoorspelbaar is? Denk je dat je het allemaal alleen moet doen? Dan is Autisme Coaching iets voor jou. Ik maak je graag wegwijs en leer je handigheden om jouw leven aangenamer te maken.

Als vader van een zoon met autisme ben ik ervaringsdeskundige.

Door mijn eigen opgedane ervaring met autisme weet ik als geen ander wat de hindernissen zijn waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt. Maar ook als je daarnaast worstelt met AD(H)D, een combinatie die vaak voorkomt, kan mijn realistische en praktische kijk op het leven jou steun bieden om je leven goed op de rit te krijgen en te houden.

Ik bied  door Autisme Coaching waar nodig ondersteuning bij:

  • Het organiseren van je leefomgeving.
  • Financiën en administratie.
  • Dagindeling en dagbesteding.
  • Communicatie en onderhouden van contacten.
  • Persoonlijke verzorging.

 Wat bereik je met autisme Coaching?

Omdat ik samen met jou kijk hoe je (weer) grip op jouw leven krijgt, sluiten de dingen in jouw leven weer op elkaar aan.

  • Omdat je meer balans, rust en structuur krijgt kun je meer aan.
  • Ik begeleid je om zelf oplossingen te zoeken voor problemen en gebeurtenissen.
  • Je kunt veilig ontdekken wat jij nodig hebt.
  • Je probeert dingen uit en ik vang je op als het nog niet gaat zoals jij wilt of denkt.


Duur

Autisme Coaching is op maat en heeft geen vast aantal begeleidingsmomenten. Tijdens een intakegesprek bekijken we samen wat er nodig is. Voor de aanvraag is een verwijzing van de huisarts en/of een aanvraag bij de WMO (via de gemeente) nodig.

Kosten

Als er indicatie is toegewezen worden de kosten van het hele traject vergoed  en blijft er alleen volwassenen nog een eigen bijdrage aan het CAK over (niet voor jeugd).

Wil je weten wat ik voor je kan doen? Vul het contactformulier in, dan neem ik vrijblijvend contact met jou op.

110 Shares