Autisme coaching voor Autisme (ASS), ADD, ADHD

 

 

‘Rust en overzicht als basisbehoefte’ voor mensen met Autisme, ADHD en ADD. 

 

Autisme is een vorm van enorme hooggevoeligheid. Je kunt het omschrijven als een gebrek aan spontane sociale vaardigheden, een gebrek aan het snappen van de spelregels van onze maatschappij. Het niet begrijpen van de ‘regels’ in het sociale verkeer. Voor mensen met autisme is de wereld enorm ingewikkeld.

Altijd op zoek zijn of je wel het juiste antwoord geeft, het juiste grapje maakt. In feite is het voor iemand met autisme hetzelfde om mee te moeten doen in een sociale setting die hij of zij niet kent, als een blinde vragen de kleur rood aan te wijzen.

Herken je dit? En heb je daarom vaak het gevoel dat je niet om hulp durft te vragen omdat je het alleen wilt kunnen? Omdat vragen stellen eng en onvoorspelbaar is? Denk je dat je het allemaal alleen moet doen? Ik maak je graag wegwijs en leer je handigheden om jouw leven aangenamer te maken.

Als vader van een zoon met autisme weet ik als geen ander wat de hindernissen zijn waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt. Maar ook als je daarnaast worstelt met AD(H)D, een combinatie die vaak voorkomt, kan mijn realistische en praktische kijk op het leven jou steun bieden om je leven goed op de rit te krijgen en te houden.

Wil je weten wat ik voor je kan doen? Vul het contactformulier in, dan neem ik vrijblijvend contact met jou op.